ACTUALIZARE 00:01 Președintele rus a mulțumit susținătorilor săi, strânși în centrul Moscovei:

„Dragi prieteni, vă mulțumesc că în această noapte geroasă de Moscova ne-am strâns în inima Capitalei. Vă mulțumesc pentru sprijin. Vreau să mă adresez celor care s-au strâns la Moscova și susținătorilor de pe întreg teritoriul țării noastre enorme. Vă mulțumesc pentru rezultat! Voi sunteți parte dihn echipa mea și eu sunt membru al echipei voastre”.

Știrea inițială

Vladimir Putin a fost reales, duminică, încă din primul tur, în funcția de președinte al Rusiei, după ce a obținut 73.9% din voturile rușilor, arată rezultatele sondajelor efectuate la ieșirea de la urne, relatează site-ul agenției Tass, citat de Mediafax.


Potrivit rezultatelor în urma numărării a 22% din voturi, exprimate în principal în estul țării, Vladimir Putin conduce în cursa prezidențială cu 72%. Candidatul Partidului Comunist,  Pavel Grudinin, se clasează pe al doilea loc cu 15%, iar naționalistul Vladimir Jirinovski are 7%

Niciunul dintre ceilalalți cinci candidați nu au obținut mai mult de două procente din voturi.

Prezența la vot a fost de 63.7%.

Rezultatul de astăzi al lui Putin este mai mare comparativ cu precedentele alegeri prezidențiale organizate în 2012, când liderul de la Kremlin a a obținut 63.6% din sufragii.

Vladimir Putin își va continua mandatul de președinte la Kremlin pentru încă 6 an

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews