ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Persoanele vaccinate împotriva Covid-19 ar rămâne contagioase și ar putea transmite virusul celor din jur. Este  avertismentul unui medic din Marea Britanie, care susține că persoanele imunizate ar trebui să respecte în continuare reguli de protecție și izolare, informează BBC.
 
După cum afirmă medicul englez Jonathan Van-Tam  „oamenii de știință „nu cunosc încă impactul vaccinului asupra transmiterii”.
 
Profesorul în medicină spune că „niciun vaccin nu a fost vreodată” 100% eficient,  deci nu există o protecție garantată.
 
„Oamenii pot să contracteze virusul în primele două-trei săptămâni de la prima doză și este „mai bine” să se aștepte „cel puțin trei săptămâni” pentru ca un răspuns imun să se dezvolte pe deplin la persoanele în vârstă, afirmă el

"Chiar și după ce ați luat ambele doze de vaccin, puteți da Covid-19 altcuiva și transmiterea va continua. Ați putea răspândi în continuare virusul, menținând numărul de cazuri ridicat și punându-i pe ceilalți în pericol", a mai spus Van-Tam.

Săptămâna trecută, autoritățile care cerecetează fenomenul în Israel au sugerat că o doză unică de vaccin Pfizer ar putea să nu fie la fel de eficientă cum se credea.
 
Peste 5,8 milioane de persoane din Marea Britanie au primit prima doză de vaccin.

 Ministrul sănătății israelian, Yuli Edelstein, a declarat că unele persoane „se infectează încă” cu coronavirus după ce au primit prima doză de vaccin, dar că există „unele semne încurajatoare ale unor simptome mai puțin severe și mai puține spitaliză după prima doză".