ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O lovitură majoră pentru activiștii pro-avort va însemna retragerea de către Compania Pfizer a Misoprostolului de pe piața franceză, la 1 martie anul viitor.
 
Misoprostol este un  medicament care provoacă avortul și e vândut sub marca „Cytotec” în Franța. El aparține unui grup de medicamente numite prostaglandine, care induc contracțiile colului uterin și, apoi, avortul, care expulzează forțat copilul în dezvoltare din uterul matern. Utilizarea Misoprostolului se face în afara indicațiilor originare (off-label). Inițial dezvoltat și înregistrat pentru a trata ulcerele, medicamentul este promovat în întreaga lume pentru avort în situații ilegale, scrie Cultura Vieții.

Revista medicală The Lancet a relatat despre acest lucru și explică faptul că acțiunea „urmează unei serii de rapoarte privind efectele secundare grave din utilizarea offlabel (în afara indicațiilor originare) a medicamentului pentru a induce nașterea și avorturi medicale”. În articol se arată că producătorul farmaceutic american Pfizer „nu a explicat de ce scoate medicamentul de pe piața din Franța sau dacă intenționează să facă același lucru în alte țări. 
 
Această știre confirmă îngrijorările de lungă durată a zonei pro-life în legătură cu pericolul misoprostolului și acțiunile organizațiilor pro-avort, care sfătuiesc femeile să utilizeze medicamentul pentru avort ilegal datorită disponibilității sale, în ciuda cunoașterii efectelor sale secundare periculoase.
 
Coaliția Internațională pentru Sănătatea Femeilor (IWHC) explică de ce misoprostolul este medicamentul de avort la alegere:

„Deoarece mifepristonul [RU486] este medicamentul înregistrat pentru avort, vânzarea și utilizarea lui nu sunt permise în majoritatea țărilor cu legi restrictive privind avortul. Dimpotrivă, Misoprostolul  este un medicament anti-ulcer, înregistrat sub diferite denumiri comerciale, în peste 85 de țări”.

PNCI speră că Pzifer își va extinde acțiunile în Franța, la fel își va extinde și îngrijorarea față de sănătatea și viața femeilor din alte țări în care Cytotec este promovat și folosit în afara indicațiilor originare, pentru avort.