ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți medici din New York aflați in prima linie a luptei anti Covid-19 încep să vorbească, susținând că, deși virusul este ceva serios, teama este mult amplificată. Ei susțin că oamenii trebuie să știe că scăderea numărului de cazuri se datorează cursului natural al epidemiei, nu izolării, scriu The Telegraph și Fox News.

„Nu sunt eu prea des de acord cu Trump, dar cred de asemenea că trebuie să redeschidem pe 15 mai”, afirmă doctorul Samir Farhat, șeful Unității de Urgență a New York Community Hospital.

Alături de mai mulți medici citați de publicația britanică, doctorul Farhat consideră că situația actuală, în care numărul de noi cazuri a scăzut, justifică decizia de a redeschide economia, așa cum cere președintele Donald Trump.

Specializat în pneumologie, medicul se arată mult mai îngrijorat pentru cazurile de astm sever, atacuri de cord și atacuri cerebrale, care nu au mai ajuns la spital din cauza pandemiei și care nu beneficiază de îngrijire medicală în aceste momente.
 
Doctorul Daniel Murphy, președintele Departamentului de Medicină de Urgență al spitalului St Barnabas din Bronx a tratat zeci de cazuri de Covid-19 și e de părere că reacția autorităților a fost dictată de o „frică nejustificată.

„Covid-19 este ceva serios, dar teama este prea amplificată. Publicul trebuie să înțeleagă că marea majoritate a celor infectați își revin", a scris doctorul Murphy. Acesta susține că, așa cum se poate vedea, curba descendentă a început pe 7 aprilie și a avut mai mult de-a face cu ceea ce el consideră a fi „cursul natural al epidemiei" și nu neapărat cu izolarea.
 
„Testarea este o muncă importantă, dar ar trebui să se întâmple în paralel cu redeschiderea imediată a economiei și readucerea la muncă a oamenilor”, explică medicul. Mai mult, Dr. Murphy atrage atenția că „o mare parte dintre cei care stau acasă au cu siguranță afecțiuni medicale grave, care nu au legătură cu noul coronavirus. Numărul tot mai mare al celor care mor acasă în timpul acestei crize trebuie să includă infarcturi miocardice fatale, astm, infecții bacteriene și accidente vasculare cerebrale”.

În al treilea rând, frica excesivă induce un răspuns pe măsură al publicului. Deși COVID-19 este grav, teama de acesta este supra-amplificată. Publicul trebuie să înțeleagă că marea majoritate a persoanelor infectate se descurcă destul de bine.

În cele din urmă, COVID-19 este mai răspândit decât credem. Mulți new-yorkezi au deja infecția cu COVID-19, indiferent dacă sunt conștienți de ea sau nu. Dezvoltăm un grad semnificativ de imunitate naturală de turmă. Distanțarea funcționează, dar sunt sceptic că joacă un rol atât de important cum cred mulți”.

Acesta a conchis:
 
„În prezent, testarea este imperfectă. Nu putem aștepta luni întregi. Trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili, fără a distruge economia”.