ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


73 de medici specialiști și șase asociații medicale au solicitat ca „întreaga populație franceză să fie aprovizionată cu vitamina D”, în mod preventiv, considerând că numeroase date științifice arată că „ar putea ajuta la reducerea infectărilor” cu coronavirus, potrivit Smartradio.
„Un număr tot mai mare de studii arată că vitamina D poate contribui la reducerea infectărilor cu SARS-CoV-2, precum și a riscului de a dezvolta forme severe de Covid-19”, spun semnatarii, inclusiv „profesori universitari din diferite specialități medicale”. Ei „solicită ca francezii să primească vitamina D (nu doar persoanele în vârstă sau cu riscuri mari)”.

„40% până la 50% din populația franceză” prezintă un deficit de vitamina D, „un procent chiar mai mare dintre persoanele cu risc de forme severe la Covid-19”, conform textului emis. Și „în cazul unei infectări dovedite”, medicii recomandă „administrarea unor doze mari de vitamina D”. Apelul vine în urma unui „articol de consens” al acelorași organizații, publicat pe 8 ianuarie în publicația de specialitate « La revue du practicien », care face bilanțul datelor științifice disponibile cu privire la vitamina D și Covid-19. De asemenea, sunt în curs de desfășurare „studii clinice la scară largă”, inclusiv unul coordonat de Spitalul Universitar Angers, care testează „efectul unei doze foarte mari de vitamina D (…) asupra riscului de decese provocate de Covid-19 în cazul persoanelor în vârstă, fragile, care au contractat infecția”.

Vitamina D poate fi găsită în alimente, dar, în principal, este sintetizată în organism sub acțiunea soarelui. Producția naturală este „aproape zero” în perioada de iarnă. Este implicată în absorbția calciului în organism și este necesară o cantitate suficientă de vitamina D pentru a asigura calcifierea corectă a oaselor.

Dar joacă și un rol în sistemul imunitar, influențând acțiunea multor gene. În special, reglează producția unei enzime prezente pe membrana celulelor (ACE2), care constituie punctul de intrare al coronavirusului în celule. „Deși nu trebuie considerată o armă de același nivel cu vaccinarea sau gesturile de prevenție, suplimentele cu vitamina D pot reprezenta un adjuvant util”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews