ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 100 de medici, care locuiau în Australia, s-au întors în Irlanda ca să ajute în timpul pandemiei de coronavirus, scrie Libertatea, care citează The Irish Times.

Potrivit sursei citate, în primele 20 de minute de la lansarea inițiativei, aproximativ 60 de medici și-au anunțat intenția să se întoarcă acasă pentru a lucra în spitale în timpul pandemiei.
„Cu toții suntem foarte dornici să ne implicăm, să dăm o mână de ajutor aici și să avem grijă de pacienții irlandezi și de familiile noastre ”, a spus medicul Zoey Lynch.

Tânăra doctoriță a subliniat că, deși frica este o reacție firească, datoria medicilor este să lupte în spitale.  

„Suntem atât de fericiți că suntem pe pământ irlandez, este un sentiment incredibil și acum trebuie doar să ne izolăm (n.r. medicii vor sta în auto-izolare timp de 14 zile), iar obiectivul nostru e să ne întoarcem la muncă imediat ce putem”, a spus ea pentru The Irish Times.

Totodată, Deirdre Ryan, un alt medic care s-a întors în Irlanda, a declarat că medicii irlandezi care lucrează în străinătate au simțit o „tragere de inimă” pentru a veni acasă în timpul crizei.