ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O adolescentă de 17 ani care a fost violată în copilărie și-a pus capăt vieții într- o clinică de eutanasiere din Olanda.  Noa Pothoven, violată când avea 11, 12 și 14 ani, care a susținut că „suferința este insuportabilă” , a primit dreptul de a fi eutanasiată în mod legal în Olanda, scrie faithwire.com.

Adolescenta a murit duminica trecută pe un pat de spital din Arnhem și nu a cerut nici un consimțământ din partea familiei.

Noa a scris o autobiografie intitulată ”Câștigând sau învățând”, despre bătăliile pe care le-a dus cu boală mintală gravă, după ce a fost abuzată și violată încă de la o vârstă fragedă. Tânăra a fost diagnosticată cu o tulburare de stres post-traumatic (PTSD), depresie și anorexie.

În ultimele cuvinte scrise  pe Instagram, pe 30 mai, inainte de a muri, fata  și-a explicat motivele pentru care a ales să moară. ”În maximum 10 zile voi muri. După ani de luptă continuă, totul se va sfârși. Am încetat să mai mănânc și să beau pentru o vreme, și după multe dezbateri s-a hotărât că voi fi eliberată pentru că suferința mea este insuportabilă”.

În conformitate cu legea olandeză, copiilor de vârsta de 12 ani li se poate acorda dreptul la moarte, atâta timp cât specialiștii din domeniul medical declară că suferința copiilor a atins pragul de ”insuportabilitate”, iar starea lor nu are „nici o perspectivă de îmbunătățire”, diagnostic care se poate aplica atât în cazul unei suferințe fizice cât și emoționale.

În 2017, aproximativ 6.585 de persoane au optat pentru eutanasiere în Olanda, aproximativ 4,4% din numărul total de peste 150.000 de decese înregistrate în țară, potrivit Comitetului regional de examinare a eutanasiei, care monitorizează cu strictețe toate cazurile. Eutanasia este, de asemenea, legală în unele state americane, în Canada și Belgia.