O adolescentă de 17 ani care a fost violată în copilărie și-a pus capăt vieții într- o clinică de eutanasiere din Olanda.  Noa Pothoven, violată când avea 11, 12 și 14 ani, care a susținut că „suferința este insuportabilă” , a primit dreptul de a fi eutanasiată în mod legal în Olanda, scrie faithwire.com.

Adolescenta a murit duminica trecută pe un pat de spital din Arnhem și nu a cerut nici un consimțământ din partea familiei.

Noa a scris o autobiografie intitulată ”Câștigând sau învățând”, despre bătăliile pe care le-a dus cu boală mintală gravă, după ce a fost abuzată și violată încă de la o vârstă fragedă. Tânăra a fost diagnosticată cu o tulburare de stres post-traumatic (PTSD), depresie și anorexie.

În ultimele cuvinte scrise  pe Instagram, pe 30 mai, inainte de a muri, fata  și-a explicat motivele pentru care a ales să moară. ”În maximum 10 zile voi muri. După ani de luptă continuă, totul se va sfârși. Am încetat să mai mănânc și să beau pentru o vreme, și după multe dezbateri s-a hotărât că voi fi eliberată pentru că suferința mea este insuportabilă”.

În conformitate cu legea olandeză, copiilor de vârsta de 12 ani li se poate acorda dreptul la moarte, atâta timp cât specialiștii din domeniul medical declară că suferința copiilor a atins pragul de ”insuportabilitate”, iar starea lor nu are „nici o perspectivă de îmbunătățire”, diagnostic care se poate aplica atât în cazul unei suferințe fizice cât și emoționale.

În 2017, aproximativ 6.585 de persoane au optat pentru eutanasiere în Olanda, aproximativ 4,4% din numărul total de peste 150.000 de decese înregistrate în țară, potrivit Comitetului regional de examinare a eutanasiei, care monitorizează cu strictețe toate cazurile. Eutanasia este, de asemenea, legală în unele state americane, în Canada și Belgia.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews