Premierul rus Dmitri Medvedev estimează că o ofensivă terestră străină în Siria prezintă riscul declanșării unui nou război mondial.

"Ofensiva terestră face în general ca un război să devină permanent. Toate părțile implicate trebuie să se așeze la masa negocierilor pentru a evita declanșarea unui nou război mondial", a spus premierul rus pentru cotidianul german Handelsblatt.
 
Medvedev a insistat asupra faptului că Statele Unite și Rusia trebuie să exercite presiuni asupra tuturor părților implicate în conflict, pentru a se putea ajunge la o încetare a focului.

"Americanii și partenerii noștri arabi trebuie să cântărească situația foarte bine: vor un război permanent, gândindu-se că ar putea câștiga rapid o astfel de confruntare? Este imposibil așa ceva, în special în lumea arabă", avertizează Medvedev, potrivit ladepeche.fr.
 
Arabia Saudită a invocat recent ideea de a trimite trupe terestre în Siria, care să lupte în cadrul Coaliției internaționale împotriva Statului Islamic.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews