ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La doar 21 ani, Mélanie Ségard, o tânără care suferă de sindromul Down, își vede împlinit unul din vise: acela de a prezenta buletinul meteo pe un post de televiziune. 

Începând cu 14 martie, francezii care urmăresc postul de televiziune France 2 vor afla dacă plouă sau e cer senin de la tânăra  Mélanie Ségard. Visul ei dintotdeauna devine acum realitate, după ce o campanie în sprijinul ei, lansată pe Facebook, a fost susținută de peste 200.000 de oameni, scrie BBC News.
 
Intitulată  "Melanie peut le faire"( „Melanie poate să o facă”), campania a fost lansată de o asociație franceză de caritate, pentru a promova conștientizarea și dreptul tinerei de a fi tratată ca o persoană normală. În acord cu postul francez de televiziune, asociația a anunțat că, dacă tânăra va aduna 100.000 de like-uri, porțile postului TV îi vor fi deschise. Zis și făcut. În două săptămâni, tânăra a adunat peste 200.000 de like-uri.

„Sunt oarecum diferită, dar mi-ar plăcea să arăt tuturor că pot să fac o serie de lucruri”, spune  Mélanie Ségard.

Echipa de la meteo, de la  France 2, a încurajat-o, oferindu-i lecții și ponturi despre cum trebuie să prezinte vremea in fața unui ecran verde, unde grafica este proiectată digital.
 
Povestea ei a ajuns în casele tuturor francezilor, care au au aflat despre visul tinerei din mass media și de pe rețelele de socializare. 

Melanie Segard a declarat pentru ziarul Le Parisien: „Mă descurc. Visul meu a fost să le spun oamenilor cum va fi vremea. Iar asta poate însemna o ușă deschisă pentru alți oameni cu dizabilități”.

France 2 nu a fost singurul canal de televiziune care i-a oferit tinerei șansa de a ajunge să prezinte buletinul meteo. Postul de știri  BFMTV. i-a lansat o propunere similară, notează BBC.