ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Relațiile româno-maghiare ar putea intra într-o nouă etapă. Luni, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu va face o vizită oficială la Budapesta unde urmează să aibă o întrevedere cu premierul maghiar Viktor Orban. Vizita are loc la invitația omologului său din Ungaria, Peter Szijjarto, a anunțat MAE într-un comunicat de presă.

De asemenea, Meleșcanu va susține, în premieră pentru un ministru român, un discurs la reuniunea anuală a diplomației maghiare și va avea o întrevedere cu reprezentanți ai comunității românești din Ungaria.

„În cadrul discuțiilor, ministrul afacerilor externe va susține importanța intensificării dialogului politico-diplomatic, pe teme de interes comun, precum și dinamizarea cooperării economice - fiecare dintre cele două state fiind pentru celălalt unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali, a cooperării sectoriale în baza proiectelor în curs de derulare, îndeosebi în domenii precum energia sau infrastructura, cât  și identificarea de noi oportunități de cooperare. Va fi abordată, de asemenea, și problematica protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale.

Agenda de discuții va include și subiecte privind problematica europeană, regională și internațională. 

Cu prilejul discuțiilor cu reprezentanții comunității românești, vor fi discutate preocupările românilor din Ungaria pentru menținerea identității etnice, culturale, religioase și lingvistice ale acestora, precum și modalitățile de sprijin de către statul român", anunță Ministerul Afacerilor Externe.