ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Începând de joi, 7 ianuarie,  toți călătorii care merg în Canada cu avionul trebuie să prezinte un test negativ PCR COVID-19 companiei aeriene înainte de a li se permite să urce în avion.La 31 decembrie, ministrul transporturilor canadian, Marc Garneau, a anunțat noile cerințe de intrare pentru călătorii care intră în Canada și care vor intra în vigoare pe 7 ianuarie, informează LifeSiteNews.

În cazul în care cineva nu poate obține un test PCR COVID-19 în țara din care pleacă, o companie aeriană are voie să permită îmbarcarea unei persoane, dar la sosirea în Canada, trebuie să se prezinte într-un lagăr de carantină COVID-19 aprobat de guvern, unde va sta timp de 14 zile.
 
„Persoanele care călătoresc dintr-o țară în care testarea PCR nu este disponibilă vor fi obligate să se prezinte la o instituție de carantinare a Agenției de Sănătate Publică din Canada, pe durata carantinei lor obligatorii de 14 zile. Întârzierile în obținerea rezultatelor testelor nu se aplică ”, spune Transport Canada.

Conform comunicatului de presă al guvernului, noile cerințe se aplică pasagerilor cu vârsta de la cinci ani în sus. Acestea trebuie să producă un test PCR negativ „în termen de 72 de ore de la plecare, cu excepția cazului în care testarea nu este disponibilă în țara respectivă”.