ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Țările din G7 sunt gata să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei 'dacă va fi necesar', a declarat, luni, cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, în timpul conferinței de presă susținute la sfârșitul noului summit al celor șapte mari puteri industriale, care s-a desfășurat în Germania, informează AFP.

O ridicare a sancțiunilor este condiționată de respectarea acordurilor de la Minsk', acorduri ce vizează în mod concret o încetare a focului în estul Ucrainei, a spus Merkel, la castelul Elmau, din Bavaria, unde s-a desfășurat summitul.

Situaţia din Ucraina a fost cel mai important punct pe agenda întâlnirii anuale a celor şapte ţări puternic industrializate.

Preşedintele Barack Obama a cerut comunităţii internaţionale să ia atitudine în faţa agresiunii ruse.

De altfel, implicarea Moscovei în conflictul din estul Ucrainiei a atras după sine excluderea Rusiei din grupul select al statelor industrializate.

În summitul ţinut anul acesta în Bavaria se mai discută despre probleme de sănătate globală, în contextul epidemiei de Ebola şi al rezistenţei la antibiotice.