ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angela Merkel consideră că refugiații nu au adus terorismul în Germania, iar Islamul va fi o religie prezentă în această țară atât timp cât practicarea ei se va face cu respectarea Constituției, anunță Reuters.

Mai bine de un milion de oameni care au fugit de război și sărăcie din Orientul Mijlociu, Africa și alte zone au ajuns anul trecut în Germania. Atitudinea față de aceștia s-a modificat vizibil în urma unor atacuri de luna trecută care au vizat civilii, trei dintre ele având autori imigranți. Două dintre acestea au fost revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

”Fenomenul terorismului islamist, al Statului Islamic, nu este unul care a ajuns la noi odată cu refugiații”, a declarat Merkel la un eveniment din cadrul campaniei electorale.

Cancelarul a spus că mulți oameni au plecat din Germania în Siria pentru a se antrena cu militanții islamiști. În iunie, Thomas de Maiziere, Ministrul de Interne, a susținut, la rândul său, că peste 800 de oameni ar fi plecat în Siria și Irak.

”Acest grup ne preocupă de mai mulți ani”, a mai susținut Merkel.

Popularitatea acesteia a avut de suferit în urma atacurilor de luna trecută și 52% dintre germani au ajuns să creadă că politica pe care o duce aceasta în raport cu imigranții este una greșită.

Afluxul de imigranți, mulți dintre ei musulmani, a dus la o creștere a sprijinului în favoarea formațiunii Alternativa pentru Germania.

Totuși, cancelarul german a insistat că acel tip de Islam care nu respectă Constituția și care nu acceptă că femeile au drepturi egale cu bărbații nu își are locul în această țară.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews