ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În timp ce cancelarul Angela Merkel crede că va putea conduce Germania încă un an după ce a demisionat din funcția de lider al celui mai mare partid german, majoritatea nemților nu privesc cu ochi buni rămânerea sa în fruntea țării.  62% dintre compatrioții lui Merkel consideră că aceasta ar trebui să demisioneze înainte de alegerile viitoare, scrie breitbart.com.

 Angela Merkel - care va marca 13 ani neîntrerupți în fotoliul de cancelar, peste două săptămâni - a suferit un șir de eșecuri electorale luna trecută, anunțând că va renunța și la conducerea partidului, CDU, și, implicit, și la funcția de cancelar.

Decizia sa de a mai rămâne încă doi ani la putere, în ciuda ultimelor înfrângeri electorale, nu este deloc agreată de alegători, arată un nou sondaj realizat pentru ziarul german Bild. Sondajul sugerează că 62,2% dintre germani cred că Merkel ar trebui să demisioneze după ce a renunțat la conducerea partidului - la începutul anului 2019 - astfel încât Germania să poată avea un nou cancelar.

În paralel, a apărut deja succesoarea Angelei Merkel. Annegret Kramp-Karrenbauer, prezentată drept protejata actualului cancelar german, și-a anunțat miercuri, în mod oficial, la Berlin, candidatura la președinția Uniunii Creștin Democrate (CDU).

Supranumită „AKK”, dar și "Merkel 2" sau "Merkel bis", Annegret Kramp-Karrenbauer, care este din februarie secretar general al partidului, se numără printre favoriții la succesiunea conducătoarei germane, care a renunțat la sfârșitul lui octombrie să candideze pentru conducerea CDU, ce se va reuni în congres între 7 și 8 decembrie, la Hamburg.