ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu aș vrea să se ajungă la un conflict militar între ţările din Balcanii de Vest, tranzitate de valul de imigranţi, în cazul în care Germania îşi va închide frontiera cu Austria. Avertismentul a fost lansat de cancelarul Angela Merkel.

Apelul șefei Guvernului de la Berlin a venit după ce, în ultimele zile au apărut tensiuni între Croaţia şi Slovenia pe tema refugiaţilor. De asemenea, cancelarul german a declarat că traficanţii de oameni nu trebuie să facă legea între Turcia şi Grecia. 

Deşi se apropie iarna, imigranţii continuă să vină în număr mare pe teritoriul elen. Potrivit Agenţiei ONU pentru refugiaţi, în luna octombrie a fost înregistrat un nou record: peste 218 mii de oameni au traversat Marea Mediterană, aproape la fel de mulţi ca în tot 

Aflată la o conferinţă organizată de partidul său, Angela Merkel a spus că actuala situaţie din Marea Egee, unde traficanţii controlează rutele de imigraţie, nu este corectă. Cancelarul german a făcut un nou apel pentru crearea unui cadru legislativ care să permită refugiaţilor să ajungă legal în Europa. ”Nu este corect ca între Grecia şi Turcia, două ţări NATO, să existe o situaţie în care traficanţii sunt în control şi nu vameşii celor două ţări membre NATO”, a spus Angela Merkel.