ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a criticat, la summitul UE de la Bruxelles, refuzul unor state central și est-europene de a primi imigranți extracomunitari, subliniind că la nivelul Uniunii Europene nu poate exista doar „solidaritate selectivă".

„Avem nevoie de solidaritate în gestionarea imigrației nu doar la frontierele externe ale Uniunii Europene, ci și pe plan intern. Nu poate exista solidaritate selectivă pentru statele Uniunii Europene", a declarat Angela Merkel, potrivit publicației Die Zeit, la summitul Consiliului European aflat în curs la Bruxelles.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat înaintea summitului că sistemul cotelor obligatorii pentru distribuirea imigranților extracomunitari a fost ineficient și a divizat țările UE.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie 2015, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiați extracomunitari ajunși în spațiul UE. România, Cehia, Slovacia și Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiție și Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranților conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată. După atentatele comise la Paris în noiembrie 2015, Polonia a semnalat că nu va mai primi refugiați.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews