Într-un colaj apărut pe coperta celui mai recent număr al săptămânalului german Der Spiegel, figura Angelei Merkel o înlocuiește pe cea a Maicii Tereza.

În imagine, în spatele cancelarului german, se pot vedea imigranții sirieni, care o consideră pe aceasta un simbol al speranței după ce a anunțat că Germania va primi 800.000 dintre ei.

Titlul este ”Mutter Angela” (”Maica Angela”), conţinând și o doză de ironie: ”Politica lui Merkel divizează Europa”, anunţă Știrile PRO TV

Hashtagul #MutterAngela a generat controverse pe internet, mulți fiind de acord cu politicianul Johannes Normal, care a declarat că ”Merkel este mama creditorilor și a musulmanilor”. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews