În contextul în care tot mai multe state au anunțat că nu vor semna controversatul pact ONU privind migrația, pentru a-și apăra granițele, cancelarul Germaniei iese la atac. Angela Merkel a apărat Acordul Națiunilor Unite privind migrația, acuzându-i pe cei care se opun semnării pactului de „naționalism în cea mai pură formă”, relatează Reuters, citează Mediafax.

SUA, Cehia, Ungaria, Austria, Israel și Polonia au anunțat deja că nu vor semna acordul ONU privind migrația. Elveția a anunțat că va amâna semnarea acordului până când va avea loc o dezbatere asupra subietului în Parlamentul elvețian, dar că cel mai probabil va semna. Australia a anunțat miercuri că nu va semna acordul.

Într-un discurs în Parlamentul german, Angela Merkel a abordat problema migrației și a lansat un atac asupra președintelui american Donald Trump, care se opune semnării acordului.

„Sunt oameni care spun că pot rezolva orice singuri și nu au nevoie să se gândească la nimeni altcineva, acesta este naționalism în cea mai pură formă”, a declarat cancelarul german.

Acordul ONU privind migrația are ca scop reducerea migrației ilegale, integrarea migranților și întoarcerea lor în țările de proveniență. Acordul va fi semnat luna viitoare, în Maroc.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews