ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul în care tot mai multe state au anunțat că nu vor semna controversatul pact ONU privind migrația, pentru a-și apăra granițele, cancelarul Germaniei iese la atac. Angela Merkel a apărat Acordul Națiunilor Unite privind migrația, acuzându-i pe cei care se opun semnării pactului de „naționalism în cea mai pură formă”, relatează Reuters, citează Mediafax.

SUA, Cehia, Ungaria, Austria, Israel și Polonia au anunțat deja că nu vor semna acordul ONU privind migrația. Elveția a anunțat că va amâna semnarea acordului până când va avea loc o dezbatere asupra subietului în Parlamentul elvețian, dar că cel mai probabil va semna. Australia a anunțat miercuri că nu va semna acordul.

Într-un discurs în Parlamentul german, Angela Merkel a abordat problema migrației și a lansat un atac asupra președintelui american Donald Trump, care se opune semnării acordului.

„Sunt oameni care spun că pot rezolva orice singuri și nu au nevoie să se gândească la nimeni altcineva, acesta este naționalism în cea mai pură formă”, a declarat cancelarul german.

Acordul ONU privind migrația are ca scop reducerea migrației ilegale, integrarea migranților și întoarcerea lor în țările de proveniență. Acordul va fi semnat luna viitoare, în Maroc.