ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo a devenit miercuri ținta criticilor după ce a publicat un desen în care apar două persoane întinse pe jos, într-o baltă de sânge, călcate de o mașină, publicația dorind să marcheze în acest fel atentatele din Spania de săptămâna trecută, cu mesajul: „Islamul, religie a păcii... veșnice”, relatează EFE.

Totodată, revista își promovează conținutul paginilor interioare cu textul „Barcelona: turism sau islamism. De ce trebuie să alegem?”

Unul dintre criticii care consideră că desenul și mesajul îi asociază pe musulmani cu terorismul este Stéphane Le Foll, fost ministru socialist și ex-purtător de cuvânt al fostului președinte Francois Hollande, care, întrebat fiind într-un interviu radiotelevizat de către posturile RMC și BFMTV ce părere are despre desenul semnat de Juin s-a declarat contrariat. „Amestecurile de acest gen sunt foarte periculoase. A spune că islamul este o religie a păcii, lăsând să se înțeleagă că, de fapt, este o religie a morții este extrem de periculos”, a spus Le Foll.

Mult mai dure au fost unele dintre reacțiile care puteau fi citite pe rețelele sociale, unde publicația Charlie Hebdo a fost acuzată de „islamofobie” și „rasism”.

Charlie Hebdo își atrage frecvent critici pentru umorul său acid, revista publicând mai multe caricaturi și texte despre islam și terorism.

La 7 ianuarie 2015, sediul redacției a fost ținta unui atentat jihadist soldat cu 12 morți.