ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania a transmis un mesaj României, miercuri, după publicarea raportului MCV privind justiția. Noul Ambasador al Germaniei la București, Cort Meier-Klodt, a transmis că țara sa pledează pentru  stabilitate și predictibilitate în România și pentru „continuarea fermă a parcursului de întărire a statului de drept și a luptei împotriva corupției în țară”, transmite news.ro.

„România să își continue cursul reformelor și să pășească în continuare pe calea de succes pe care a pornit, cu ani în urmă, și că confere un caracter ireversibil realizărilor sale”, a spus el.

„Guvernul federal sprijină acest aspect de multă vreme, la cel mai înalt nivel: doamna cancelar federal Merkel, cât și președintele federal Gauck, în cursul vizitei sale întreprinse în 2016 în România, au subliniat cât se poate de clar acest lucru în discuțiile purtate cu președintele Iohannis, cu Guvernul, cu reprezentanți ai justiției și ai societății civile, exprimându-și respectul pentru performanțele atinse de România în ultimii ani”, a adăugat Ambasadorul.

Întrebat despre intenția președintelui Iohannis de a convoca un referendum pe tema grațierii și a modificărilor aduse Codurilor penal și de procedură penală, șeful misiunii diplomatice de la București a precizat că trebuie să existe un dialog „deschis și transparent” între experți și Parlament și că trebuie găsite „căile de participare” pentru toți partenerii implicați. El a atras, însă, atenția că nu este de datoria sa să spună cum se va realiza acest lucru.

Ambasadorul a afirmat în conferința de presă că lupta anticorupție și consoolidarea statului de drept sunt factori importanți pentru binele economic al României. „Ambele elemente reprezintă factori puternici vizați întotdeauna de posibilii investitori în cadrul procesului lor decizional, la alegerea unei destinații de investiții”, a explicat el.