ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 22 persoane și-au pierdut viața și alte 59 sunt rănite, în urma unei explozii ce a avut loc la finalul concertului Arianei Grande, de pe Manchester Arena, potrivit New York Times.

Majoritatea celor prezenți la show-ul cântăreței americane erau copii și adolescenți. Atentatul terorist a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, marți după-amiază. Mai multe persoane au fost reținute, în legătură cu organizarea atentatului.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Manchester, conform SITE, organizație care monitorizează canalele de comunicare online jihadiste, inclusiv agenția Amaq a Statului Islamic.

Statul Islamic anunță uciderea și rănirea a aproape 100 de „creștini” în Manchester, prin detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat, fără însă să dea detalii despre atacator, decât că este un „soldat al Califatului”.

„Din grația și sprijinul lui Allah, un soldat al Califatului a reușit să planteze dispozitive explozive în mijlocul unei reuniuni a Cruciaților în orașul britanic Macnhester, pentru a răzbuna religia lui Allah, într-un demers de a-i teroriza pe necredincioși și ca răspuns la asalturile lor asupra pământurilor musulmanilor. (...) Ce va urma va fi și mai grav asupra credincioșilor Crucii și aliaților lor, cu voia lui Allah”, arată mesajul de pe agenția jihadistă.