ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Barack Obama nu a uitat că pentru creștinătatea ortodoxă Paștile este cea mai mare sărbatoare. Pe site-ul Casei Albe, a fost publicat mesajul liderului american cu ocazia marii sărbători a Învierii Domnului celebrată  de creștinii ortodocși.

Aflat în ultimele luni ale mandatului său prezidențial, Obama le-a transmis creștinilor ortodocși un mesaj, cu ocazia marii sărbători a Paștelui. Președintele american face referire în mod special la creștinii ortodocși, din zone de conflict din Orientul Mijlociu, supuși prigoanei și persecutați pentru credința lor. În mesajul său, Obama promite că Statele Unite vor rămâne solidare cu comunitatea creștinilor ortodocși și că vor face tot ce le stă în putere pentru a le asigura creștinilor pacea și libertatea.
 

"Alături de Michelle, doresc să transmit cele mai bune urări membrilor comunității ortodoxe de aici din America dar și din întreaga lume, acum când ei se pregătesc pentru Vinerea Mare și pentru Sărbătoarea Învierii Domnului.

Pentru creștinii ortodocși acesta este timpul aducerii aminte a sacrificiului lui Iisus Hristos, al bucuriei pentru Victoria Învierii, urmând să ne transformăm prin reînnoirea gândurilor noastre, așa cum este voia Domnului.
Înălțăm rugăciune pentru membrii comunității ortodoxe care au fost persecutați pentru credința lor și supuși unor acte incalificabile de violență, și cerem eliberarea tuturor celor care au fost răpiți.
 
Ne amintim de cei care au fost alungați de pe pământurile lor și care și-au văzut lăcașele religioase pângărite sau distruse.

Rămânem solidari cu creștinii ortodocși și cu oameni ai altor religii și promitem să continuăm să lucrăm pentru a ne asigura că toți oamenii pot trăi în pace, în dreptate și în libertate.

În acest perioadă a speranței, ne amintim că lumina strălucește în întuneric și că întunericul nu a biruit. Dorim tuturor un Paști Binecuvântat!"
 
Odată cu toate conflictele din Siria, Irak, Libia, Gaza, a început un exod masiv al creștinilor ortodocși și catolici din Orientul Mijlociu. Fenomenul a căpătat proporții infernale de când a început ofensiva Statului Islamic în Irak și în Siria, considerată o nouă „cruciadă”, de această dată a fundamentaliștilor islamici contra creștinilor. Înalți prelați vorbesc de un dezastru umanitar, în condițiile în care nimeni nu-i mai poate proteja pe creștini. În Siria, majoritatea creștinilor sunt ortodocși, care se agață cu disperare de regimul Bashar al-Assad și mai ales de Rusia, văzută ca o protectoare istorică a Bisericilor ortodoxe din Orient.