ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Barack Obama a anunțat că vor fi intensificate raidurile și va fi mărit sprijinul pentru cei care lupta la sol împotriva teroriștilor.

Președintele SUA a prezentat un bilanț scurt al campaniei de până acum în care au avut loc peste 9.000 de raiduri numai ale coaliției conduse de SUA. Rezultatul îl mulțumește pe liderul de la Casa Albă, deoarece gruparea teroristă Stat Islamic a pierdut 40% din teritoriul locuit pe care îl ocupa în Irak și suprafețe importante din zonele ocupate în Siria.

”Lovim organizația Stat Islamic mai puternic ca oricând. Avioanele coaliției, bombardierele și dronele și-au întețit loviturile și vorbim azi de peste nouă mii de raiduri. Luna trecută, am lansat mai multe bombe asupra unor ținte Stat Islamic decât la începutul acestei campanii. Le eliminăm liderii, comandanții și călăii. Unul după altul. Țintim obiective ale grupării teroriste Stat Islamic din fieful lor, Rakka, până în Libia, unde l-am ucis pe liderul Stat Islamic de acolo. Un lucru este important: liderii Stat Islamic nu se pot ascunde. Iar mesajul nostru pentru ei este acesta: "Sunteți următorii pe listă!". Până acum, gruparea Stat Islamic a pierdut 40% din zonele locuibile pe care le controla în Irak și va pierde și mai mult. Organizația teroristă Stat islamic continuă să piardă teritorii în Siria. De fapt, în această vară, gruparea Stat Islamic nu a avut niciun succes major în ofensiva sa terestră din Siria și Irak”, a spus Barack Obama.