ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Activiștii anti avort din America participă, vineri, la Washington, la anualul „Marș pentru viață”, defilând între Casa Albă și Curtea Supremă.  Conform unor estimări ale presei americane, peste 500.000 de oameni ar lua parte la această acțiune.

Eveniment așteptat vineri, la Washington, unde mii de americani care susțin politica pro viață au ieșit în stradă. Motivați și de ordinul dat zilele trecute de noul președinte al SUA, care a decis blocarea finanțării ONG-urilor internaționale care se ocupă de avorturi. 

Într-un mesaj postat pe Twitter, președintele Trump a scris: „Marșul pentru viață este atât de important! Pentru voi toți cei care mărșăluiți, să știți că aveți sprijinul meu”.

În acest an, Marșul pentru viață cade în ziua aniversării sentinței „Roe vs Wade”, sentință prin care, în 1973, Curtea Supremă a SUA a legalizat întreruperile de sarcină în Statele Unite. 

Prin acest demers, Donald Trump nu a făcut numai să se plieze pe dorința celor 60% dintre americani, care conform unui recent sondaj de opinie realizat de Maristaal Pool, se opun ca business-ul cu avorturi să fie finanțat din taxele pe care ei le plătesc, ci a dat și o lovitură celor de la Planned Parenthood și lobbyștilor pro avort care l-au demonizat pe președintele american în campania de anul trecut.

Printre cei care și-au anunțat prezența la „Marșul pentru viață” se numără vicepreședintele SUA, Mike Pence, unul dintre consilerii lui Trump, Kellyanne Conway, și cardinalul de New York, Timothy Dolan.