ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Susținătorii campaniei pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană primesc sprijin și din partea candidatului republican la alegerile pentru Casa Albă. 

Fostul primar al Londrei, Boris Johnson, liderul taberei Brexit, a comparat Uniunea Europeană cu dictatura lui Hitler. Comentariul său a șocat opinia publică, dar cei care sprijină proiectul european spun că este doar un gest disperat de a atrage susținători. Boris Johnson a primit insă susținere din partea candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump.

Activiștii pro Brexit au primit un susținător și mai controversat. Donald Trump, candidatul republican la președinția Statelor Unite, a ținut să-i asigure pe britanici că relațiile economice dintre cele două țări nu vor avea de suferit dacă ei vor opta pentru părăsirea Uniunii.

 „Cu mine - președinte veți fi tratați excelent. Pentru mine nu are nicio relevanță dacă faceți sau nu parte din Uniunea Europeană. Dar, cu siguranță, nu veți coborî pe ultimul loc”. 
 
Candidatul republican i-a asigurat pe britanici asupra faptului că relațiile dintre SUA și Marea Britanie nu vor fi atinse cu nimic in cazul unui eventual Brexit. "Este de neconceput ca, în situația ieșirii din Uniunea Europeană a Regatului Unit, Statele Unite să aibă o atitudine ostilă față de aliatul lor istoric. Și e greu de demonstrat că rapoartele economice dintre Washington și Londra vor fi atinse de chestiunea Brexit-ului", a mai spus Trump.

Declarațiile lui Donald Trump vin după ce președintele american Barack Obama, un susținător al rămânerii britanicilor în Europa, a afirmat că părăsirea spațiului comunitar ar împinge Regatul Unit pe ultimul loc în ordinea țărilor cu care americanii vor negocia înțelegeri economice.  
 
Referendumul care va decide soarta Marii Britanii, fiind considerat de o imporanță istrorică pentru Regatul Unit va avea loc pe 23 iunie. Cetățenii vor fi trebui să răspundă la înttrebarea: "Trebuie Regatul Unit să rămână membru al UE sau să părăsească Uniunea Europeană?"