ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat vineri solidaritatea cu Franța după atentatul de la Nisa, în sud-estul Franței, care s-a soldat cu cel puțin 84 de morți, calificându-l drept un "act barbar" și lansând un apel la continuarea "luptei împotriva terorismului", relatează AFP.

"Rusia este solidară cu poporul francez în această zi dificilă", a declarat președintele rus într-o telegramă adresată omologului său francez Francois Hollande, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Am văzut din nou că terorismul ignoră absolut tot ce ține de moralitatea umană", indică Putin în telegramă, potrivit unui comunicat al Kremlinului, calificând atentatul "deosebit de crud și cinic".

"Victoria împotriva acestui rău monstruos necesită uniunea forțelor umanității civilizate", a afirmat el, adăugând că "Rusia este pregătită pentru o cooperare strânsă cu Franța "pentru a lupta împotriva terorismului".

Putin a prezentat, de asemenea, condoleanțe familiilor victimelor pentru acest "act terorist barbar".

Atentatul, soldat cu cel puțin 84 de morți joi seara, când un camion a intrat în mulțime la Nisa, a provocat un val de indignare în toată lumea și mesajele de solidaritate soseau vineri dimineața din partea conducătorilor din lumea întreagă.

Premierul rus Dmitri Medvedev a estimat la rândul său, în cadrul summitului Europa-Asia (ASEM), care se desfășoară la Ulan Bator în Mongolia, că terorismul "reprezintă o provocare comună", împotriva căreia trebuie utilizată "forța".