ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Niciun român nu se află printre cei răniți în urma exploziei puternice care s-a produs, sâmbătă dimineață, la Istanbul, însă un om de afaceri din Iași a fost martorul ocular din infernul turcesc.

Marius Alexa se afla, sâmbătă dimineața, în aria unde s-a produs deflagrația, care este cea mai aglomerată stradă din Europa, potrivit relatării pe care a făcut-o pe contul său de Facebook. Bărbatul a povestit cum s-a refugiat în cel mai apropiat hotel, în care nimeni nu mai intra și nu mai ieșea.
 
"Toți fierb și se schimbă puține cuvinte. Unii au lacrimi în ochi. Fețele sunt lungi și pământii", relatează Alexa. "Desi fizic suntem bine sunt conștient ca suntem blocati psihologic de ideea ca trecusem pe acolo cu 3-4 minute înainte si tot pe acolo trebuia să ne întoarcem. Au oprit rețeaua de mobil si mi-a picat roamingul. Am noroc acum de o rețea wireless. Nimeni nu intra, nimeni nu iese. Usile sunt închise si blocate. Suntem consemnati aici. Toti fierb si se schimba putina cuvinte. Unii au lacrimi în ochi. Fetele sunt lungi si pamantii. Cei de pe aici așteaptă o a doua explozie pe baza modelului loviturilor duble. Pentru o rusoaică prinsa cu noi este al doilea atac pe care îl trăiește aici, data trecuta a fost în partea asiatică. Suntem bine! Am auzit explozia lângă noi. Ne am refugiat în cel mai apropiat hotel, adică cea mai apropiata usa", a scris românul pe Facebook.

O explozie puternică s-a produs, sâmbătă dimineața, la Istanbul. Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața și alte 36 au fost rănite. Între acestea, 12 sunt cetățeni străini, dintre care șase israelieni, doi irlandezi, un islandez, un german, un iranian și un arab, potrivit Ministerului turc al Sănătății.