ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criza din Grecia a fost întoarsă pe toate fețele de analiștii economici. Specialiști și jurnaliști s-au pronunțat în privința cauzelor și soluțiilor acestei crize.

Decizia premierului Tsipras de a convoca un referendum este când criticată, când lăudată. Implicațiile unui vot "NU" sunt întoarse pe toate fețele.

Mai puțin analizate sunt, însă, implicațiile asupra omului de rând, cel care nu a avut niciun cuvânt de spus atunci când s-au împrumutat sume colosale de la creditorii internaționali. Mulți greci consideră că s-au făcut eforturi prea mari, pentru prea mult timp, iar rezultatele sunt prea puține.

Un mesaj de pe pagina oficială a premierului Alexis Tsipras arată care sunt implicațiile acestei crize asupra unui copil.

"După ce vom vota "NU" ni se vor deschide drumurile. Vom sparge cătușele. Nici tu, nici eu, nu avem dreptul să punem o datorie de 32.500 de euro asupra unui copil care azi se naște. Ați înteles, greci? Fiica mea, azi în vârstă de 11 luni, e deja datoare cu 32.500 de euro. De aceea voi vota "NU". Atunci când va crește, mă va întreba: "Tată, de ce datorez banii ăștia?"...Ce-o să-i răspund?  Vreau să-i pot spune că, o dată în viață, am fost dator ca ea să poată trăi cu respect și demnitate. De-aia votez "NU"", a scris V. Vagias.