ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un tablou în care eroul mexican Emiliano Zapata este înfățișat călare, purtând doar sombrero și pantofi cu toc, a stârnit violențe la o galerie de artă din Ciudad de Mexico, rudele eroului mexican acuzând că pictura denigrează imaginea generalului, care este prezentat ca fiind  homosexual,  informează News.ro.

Potrivit sursei citate, nepotul eroului mexican, Jorge Zapata González, a cerut ca pictura să fie scoasă din expoziție.

„Nu vom permite asta. Pentru noi, rudele, denigrează figura generalului nostru, descriindu-l ca homosexual”, a declarat Zapata González pentru Associated Press, citat de BBC.

Protestatarii au spus că tabloul denigrează imaginea eroului lor și au blocat, marți, intrarea în galerie. 

Luis Vargas, curatorul expoziției, a afirmat că pictura este „doar o reprezentare artistică”, care naște dezbateri despre homosexualitate. Pictura, realizată în 2014 de Fabián Cháirez, face parte dintr-o expoziție dedicată lui Zapata, deschisă în Palacio de las Bellas Artes din capitala mexicană.

Emiliano Zapata a fost un lider al revoluției mexicane. El a fost asasinat în 1919, la vârsta de 39 de ani.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews