ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul federal mexican a respins definitiv propunerea președintelui Enrique Pena Nieto de introducere a căsătoriei între persoane de același sex în Constituție și legalizare a căsătoriilor homosexuale, anunță foxnews.com.

Măsura propusă de președinte a fost respinsă cu 19 voturi împotrivă, 8 pentru și o abținere de către Parlamentul federal mexican.

Edgar Castillo Martinez, președintele acestui for, a spus că acest vot reprezintă faptul că orice discuție pe această temă este definitivă în totalitate.

După ce președintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, a declarat că vrea să includă în Constituția națiunii dreptul la căsătorie al persoanelor de același sex, în capitala Mexico City și în câteva zeci de orașe au avut loc în ultimele luni mari manifestații de protest împotriva măsurii vizate de președintele Nieto.

La mitingurile care au fost organizate de activiștii de la „Frente Nacional Por La Familia” („Frontul Național pentru Familie") se estimează că au participat peste un milion de oameni: circa 275.000 în Guadalajara și câte 100.000 în Queretaro și în alte orașe din Mexic.

Un purtător de cuvânt al Arhidiecezei din Mexico City declara în urmă cu câteva luni că misiunea guvernului, de a impune „căsătoria” între persoane de același sex, a provocat acum cel mai mare conflict cu Biserica Catolică, de la Războiul Cristero (1926-1929), când statul a instituit o campanie oficială de eradicare a creștinismului din Mexic.

El a mai precizat și că atitudinea lui Peña Nieto în ceea ce privește căsătoria între persoane de același sex a fost o trădare, ce s-a simțit precum „o teribilă lovitură de cuțit în spate” dată ierarhilor catolici cu care, de altfel, președintele încercase să se pună bine, în trecut.