ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul diplomației mexicane a anunțat miercuri după-amiază că executivul nu are de gând să finanțeze ridicarea zidului antiimigrație promis în campania electorală de republicanul Donald Trump. În urmă cu mai multe luni, miliardarul republican a amenințat că mexicanii vor plăti pentru zidul de la frontieră sau vor suferi consecințe sub forma unor sancțiuni economice

„Finanțarea zidului nu este parte a viziunii noastre. A existat o comunicare zilnică și fluidă cu mai mulți reprezentanți ai campaniei”, a declarat ministrul mexican de Externe, Claudia Ruiz Massieu.

De asemenea, președintele mexican a anunțat că este pregătit să colaboreze cu miliardarul republican pentru a sprijini relațiile bilaterale dintre cele două state. 

Președintele Erique Pena Nieto a promis că cele două state vor continua să aibă relații apropiate de colaborare și să dea dovadă de respect reciproc.

„Statele Unite și Mexic sunt națiuni prietene, parteneri și aliați și vom continua să colaborăm pentru menținerea competivității și pentru dezvoltarea Americii de Nord”, a declarat Nieto.

Liderul mexican a devenit ținta unor critici dure, după ce l-a primit în vizită pe Donald Trump, deși acesta din urmă nu s-a sfiit să-i numească violatori și criminali pe imigranții mexicani și a promis că va ridica un zid la frontiera dintre SUA și Mexic.

De asemenea, președintele american ales a promis că va renunța la acordul comercial NAFTA, care a dus la creșterea schimburilor comerciale dintre Mexic, Canada și Statele Unite.