ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Microsoft face parte dintr-o coaliție de companii de tehnologie și sănătate care lucrează la dezvoltarea unui pașaport digital de vaccinare COVID-19 care ar putea fi utilizat de întreprinderi și țări pentru a impune vaccinarea obligatorie.

Anunțată joi, Vaccination Credential Initiative își propune să permită oamenilor să „demonstreze starea lor de sănătate pentru a reveni în siguranță la călătorii, la serviciu, la școală și la viață, protejând în același timp confidențialitatea datelor”, anunță Financial Times, preluată de The Hill.

Oracle și Clinica Mayo fac parte și ele din coaliția care lucrează cu tehnologia creată de The Commons Project în parteneriat cu Fundația Rockefeller.

Oamenii care au fost vaccinați anti covid-19 primesc în prezent un document pe hârtie, a declarat pentru Financial Times Paul Meyer, șeful executivului The Commons Project. 

Dar coaliția ar putea dezvolta un certificat digital care va fi stocat pe un smartphone într-un portofel digital sau cu un cod QR fizic.

Potivit FT, coaliția se așteaptă ca planificatorii de evenimente și universitățile să ceară dovada vaccinării. Mike Sicilia, vicepreședintele executiv al Oracle spune că pașaportul „trebuie să fie la fel de simplu de folosit ca serviciile bancare online”.
 
Milioane de oameni din întreaga lume încă nu vor să fie vaccinați, potrivit sondajelor de opinie. Unii se tem de ace, alții sunt îngrijorați de potențialele efecte secundare. Alții pur și simplu nu cred că vaccinarea este necesară și ar risca mai degrabă să se infecteze cu Covid.

Ca urmare a opiniilor diferite, o dezbatere ar putea începe să apară în 2021. Ar trebui impuse restricții persoanelor care aleg să nu se vaccineze?