ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigantul american Microsoft  pare să fi repetat în Ungaria ceea ce a făcut în România. Compania este investigată de autoritățile americane privind o potențială dare de mită și fapte de corupție legate de vânzarea de echipamente software în Ungaria, potrivit unor persoane apropiate dosarului. Faptele de corupție ar fi avut loc în 2013 și 2014.

Autoritățile din SUA cercetează modul în care Microsoft a vândut software - Word și Excel - unor firme de dimensiuni mijlocii din Ungaria, acestea revânzându-le apoi Statului, scrie The Wall Street Journal. Publicația notează că Microsoft ar fi vândut produsele sale de soft acestor intermediari cu reduceri substanțiale, pentru ca mai apoi firmele respective să revândă programele guvernului din Ungaria la un preț mult mai mare. 

Anchetatorii examinează dacă intermediarii au folosit diferența de bani dintre prețul de achiziție și cel de revânzare pentru a mitui oficiali ai guvernului. 

Compania americană a anunțat că a demarat o investigație proprie imediat după ce a aflat de „potențiale greșeli” în cadrul operațiunilor sale din Ungaria din 2014, potrivit unei declarații a adjunctului Microsoft, David Howard. 

În România, procurorii DNA au deschis în septembrie 2014 așa numitul Dosar Microsoft, care a declanșat procedurile pentru urmărirea penală a zece foști miniștri pentru presupuse fapte de corupție privind mai multe contracte de licențe Microsoft pentru școli, în valoare de sute de milioane de euro.