ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patru migranți, între care trei minori și un al patrulea de 20 de ani, au fost arestați în Italia în legătură cu două violuri comise în stațiunea Rimini.

Cei patru sunt acuzați că în zorii zilei de 26 august au atacat un cuplu de polonezi, l-au bătut pe bărbat și au violat-o pe femeie, iar apoi au violat un prostituat transsexual din Peru, relatează Agerpres, citând dpa.

Poliția italiană a postat duminică pe Twitter un mesaj în care anunța că l-a arestat "pe presupusul lider al bandei” în gara din Rimini. ”Încerca să se facă nevăzut pe cale feroviară”, a adăugat poliția italiană.

Presa din peninsulă l-a identificat pe bărbat drept Guerlin Butungu, din Congo, în vârstă de 20 de ani.
 
Alți doi suspecți, doi frați din Maroc de 15 și 16 ani, s-au predat sâmbătă. Ei erau în evidența poliției, pentru delicte precum tâlhărie și trafic de droguri. Cei doi au ajutat poliția să-i aresteze pe ceilalți indivizi implicați, între care un nigerian de 17 ani prins sâmbătă, a relatat presa italiană.

Cei doi frați marocani "nu mai puteau purta povara (...) acțiunilor lor dramatice și violente”, a declarat presei șeful poliției din Rimini, Maurizio Improta.

După mărturiile victimelor, atacurile într-una dintre cele mai populare stațiuni din Italia de la Marea Adriatică au fost puse imediat pe seama străinilor, alimentând furia populară și sentimentele antiimigrație.

Statistici realizate de un institut de cercetare socială care relevau că aproximativ 40% din violurile din Italia sunt comise de străini — care reprezintă mai puțin de 10% din populația țării — au fost citate des de presă.
Liderul partidului anti imigratie Liga Nordului, Matteo Salvini, a sugerat pe Facebook că, dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții să fie castrați chimic și repatriați cu forța.