ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Între 200 și 300 de migranți, solicitanți de azil sau persoane fără documente de ședere, au încercat duminică seară, la Paris, să pătrundă în incinta Comediei Franceze pentru a-l reține pe administratorul teatrului în scopul soluționării situației lor, relatează AFP.

În jurul orei locale 21.00 (20.00 GMT), un mic grup de migranți a încercat să pătrundă în incinta Comediei Franceze, în centrul capitalei, fiind respinși într-o primă fază de agenții de pază.

Peste 200 de alți migranți, originari în majoritate din Africa subsahariană, li s-au alăturat apoi și au încercat din nou să forțeze intrarea în celebra instituție culturală, unde se juca „Lucrezia Borgia” de Victor Hugo, reprezentație pe care doreau să o întrerupă, scrie Agerpres.
Ajunse foarte rapid la fața locului, forțele de ordine au lansat o grenadă lacrimogenă și migranții s-au așezat, fiind încercuiți în calm de forțele de ordine. Acțiunea a fost organizată la inițiativa a două organizații de ajutorare a migranților.

Scopul inițial a fost reținerea administratorului Comediei Franceze, Eric Ruf, pentru ca acesta să le obțină o întâlnire cu ministrul de interne Christophe Castaner, cu care să discute despre reglementarea situației lor.