ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criza migrației din Germania împinge coaliția guvernamentală, formată din Uniunea Democrat-Creștină (CDU-CSU) și din social-democrații din SPD, la un pas de ruptură. Mai mult, acest scandal care ține de câteva zile se lasă cu o demitere.

Cancelarul Angela Merkel îl va demite pe șeful serviciilor secrete, Hans-Geaorg Maassen, după ce răspunsul acestuia privind incidentele din Chemnitz a generat un scandal, fiind evidențiate legăturile sale cu partidul naționalist Alternativa pentru Germania (AfD), anunță Politico.

Joi, soarta șeful serviciilor interne de informații, Hans-Georg Maassen, a pus paie pe foc în coaliția guvernamentală.

Totul a pornit de la îndoielile emise de Maasen pe tema credibilității unui filmuleț care reda o vânătoare de migranți pe străzile orașului Chemnitz din Saxonia. Maasen afirmase că nu există nicio evidență că protestele de extremă dreapta din orașul Chemnitz situat în estul Germaniei au inclus acțiuni de hăituire la adresa străinilor, contrazicând-o astfel pe Angela Merkel.

Seehofer, ministrul de Interne și președinte al CSU, și-a arătat susținerea față de șeful serviciilor secrete în fața deputaților din Bundestag. Această decizie a determinat o reacție a conducerii SPD, care a cerut deja demisia lui Maasen. 
 
„A devenit clar că Hans-Georg Maassen trebuie să plece, iar Merkel trebuie să acționeze imediat”, a declarat secetarul general al SPD, Lars Klingbeil.
Decizia social-democraților se bazează pe noile informații apărute joi, conform cărora Hans-Georg Maassen a oferit informații confidențiale unor membri ai partidului naționalist AfD. Fapte pe care acesta le neagă, dar pe care un deputat al acestui partid, Stephan Brandner, le-a confirmat pentru canalul public ARD.