Migranții au reușit să crească rata natalității din Germania, o țară afectată de fenomenul de îmbătrânire a populației.

Datele prelucrate de Biroul Federal de Statistică al Germaniei, citate de revista Quartz, demonstrează că în luna mai a anului trecut, natalitatea din Germania era la cel mai scăzut nivel de pe mapamond. Cu toate acestea, influxul de migranți a ajutat la o ușoară redresare a situației.

Conform datelor statistice, media nașterilor pe cap de femeie stabilită în Germania a fost calculată la finalul anului trecut la 1,5 copii, ceea ce reprezintă o rată nemaiatinsă din 1982.

Pentru localnice, media a crescut între 2014 și 2015, doar cu 0,01, de la 1,42 la 1,43 copii, în vreme ce în rândul străinelor intrate în țară se înregistrează o creștere de la 1,86 la 1,95 copii pe cap de femeie.

Circa 900.000 de refugiați și migranți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord au primit anul trecut statutul de azilanți în Germania, dar numărul intrărilor a început să scadă, după ce ruta din Balcani a fost închisă.

Potrivit calculelor făcute de statisticienii germani, ușoara îmbunătățire înregistrată în rata natalității din Germania nu elimină riscul de declin al populației țării, pentru susținerea populației de 82 milioane de locuitori fiind nevoie de o rată a nașterilor de 2 copii pe cap de femeie.

Până în 2060, populația Germaniei este de așteptat să scadă cu o cifră cuprinsă între 8-13 milioane de locuitori, declinul fiind greu de oprit în condițiile în care multe dintre femeile germane vor depăși vârsta de procreere.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews