ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Migranții au reușit să crească rata natalității din Germania, o țară afectată de fenomenul de îmbătrânire a populației.

Datele prelucrate de Biroul Federal de Statistică al Germaniei, citate de revista Quartz, demonstrează că în luna mai a anului trecut, natalitatea din Germania era la cel mai scăzut nivel de pe mapamond. Cu toate acestea, influxul de migranți a ajutat la o ușoară redresare a situației.

Conform datelor statistice, media nașterilor pe cap de femeie stabilită în Germania a fost calculată la finalul anului trecut la 1,5 copii, ceea ce reprezintă o rată nemaiatinsă din 1982.

Pentru localnice, media a crescut între 2014 și 2015, doar cu 0,01, de la 1,42 la 1,43 copii, în vreme ce în rândul străinelor intrate în țară se înregistrează o creștere de la 1,86 la 1,95 copii pe cap de femeie.

Circa 900.000 de refugiați și migranți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord au primit anul trecut statutul de azilanți în Germania, dar numărul intrărilor a început să scadă, după ce ruta din Balcani a fost închisă.

Potrivit calculelor făcute de statisticienii germani, ușoara îmbunătățire înregistrată în rata natalității din Germania nu elimină riscul de declin al populației țării, pentru susținerea populației de 82 milioane de locuitori fiind nevoie de o rată a nașterilor de 2 copii pe cap de femeie.

Până în 2060, populația Germaniei este de așteptat să scadă cu o cifră cuprinsă între 8-13 milioane de locuitori, declinul fiind greu de oprit în condițiile în care multe dintre femeile germane vor depăși vârsta de procreere.