Migranți clandestini salvați și aduși a bordul unei nave comerciale turce, în largul coastelor libiene, au deturnat vaporul și se îndreaptă către Malta, au anunțat miercuri ministrul italian de Interne și autoritățile malteze, relatează Reuters, preluată de news.ro

Cele 108 persoane salvate de echipajul vaporului Elhiblu 1 au preluat controlul asupra navei după ce au înțeles că erau conduse înapoi către Libia, scriu Corriere della Sera și agențiile italiene de presă.

„Aceștia nu sunt migranți în pericol. Sunt pirați. Ei vor vedea Italia doar cu binoclul”, a promis Salvini, interzicand navelor la bordul cărora se află migranți să acosteze în porturile italiene.

O purtătoare de cuvânt a armatei malteze a confirmat deturnarea vaporului și a dat asigurări că acesta nu va fi autorizat să acosteze în Malta.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.