ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Migranți clandestini salvați și aduși a bordul unei nave comerciale turce, în largul coastelor libiene, au deturnat vaporul și se îndreaptă către Malta, au anunțat miercuri ministrul italian de Interne și autoritățile malteze, relatează Reuters, preluată de news.ro

Cele 108 persoane salvate de echipajul vaporului Elhiblu 1 au preluat controlul asupra navei după ce au înțeles că erau conduse înapoi către Libia, scriu Corriere della Sera și agențiile italiene de presă.

„Aceștia nu sunt migranți în pericol. Sunt pirați. Ei vor vedea Italia doar cu binoclul”, a promis Salvini, interzicand navelor la bordul cărora se află migranți să acosteze în porturile italiene.

O purtătoare de cuvânt a armatei malteze a confirmat deturnarea vaporului și a dat asigurări că acesta nu va fi autorizat să acosteze în Malta.