ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputații ruși l-au confirmat joi pe Mihail Mișustin în postul de premier, la o zi după numirea sa surpriză de către Vladimir Putin, în urma demisiei Cabinetului Medvedev, în vederea impulsionării unor ”schimbări” în Rusia.  
 
Un funcționar de rang înalt necunoscut marelui public, Mihail Mișustin, numit miercuri premier de către Vladimir Putin conduce de zece ani serviciul de impozite la șefia căruia și-a construit o reputație de om eficient, relatează AFP.
 
Apreciat de Vladimir Putin, Mișustin s-a afișat în mai multe rânduri alături de acesta, jucând hochei pe gheață, șeful fiscului fiind și membru al Consiliului de Supraveghere al Clubului de Hochei CSKA Moscova, la meciul de gală la care participă anual președintel rus la Soci.

Însă este ”prea devreme” ca el să fie considerat un posibil succesor al lui Vladimir Putin, declară pentru AFP politologul Ekaterina Schulmann, care apreciază că Mihail Mișustin „este o figură ideologic neutră”.

Potrivit mai multor analiști, el este însă un apropiat al fostului ministru al Finanțelor Aleksei Kudrin, una dintre cele mai respectate figuri în Rusia din clubul ”liberalilor”, spre deosebire de clanul ”siloviki”-lor, proveniți din serviciile de securitate.

Căsătorit și tată a trei copii, șeful impozitelor apărea în 2015 în poziția 54 în rândul celor mai bine plătiți funcționari din Rusia, potrivit revistei Forbes, cu venituri în valoare de 183,31 de ruble (2,7 milioane de euro la nivelul actual).