O petiție internă care cere Google să rămână în afara „comerțului de război” a fost semnată de mii de angajați ai companiei, în timp ce alții au demisionat pentru a protesta împotriva unei colaborări a gigantului informatic cu armata americană, relatează miercuri AFP, informează Agerpres.

Armata americană, la fel ca alte țări, folosește drone pentru misiuni de recunoaștere, de informare sau pentru a lansa bombardamente, de exemplu, în Afganistan.

ImunoMedica


Aproximativ 4.000 de angajați au semnat marți petiția care a fost pusă în circulație în urmă cu trei luni pentru a cere grupului să renunțe la utilizarea instrumentelor sale de inteligență artificială pentru a ajuta militarii să-și eficientizeze dronele pentru a identifica mai bine țintele, au informat mass-media americane.
Site-ul Gizmodo a anunțat de asemenea că circa zece angajați ai Google au demisionat din motive etice.

Compania americană nu a răspuns marți întrebărilor AFP cu privire la această colaborare numită de petiționari „Project Maven” și care, potrivit acestora, utilizează inteligența artificială pentru a ajuta dronele armatei să distingă oamenii de obiecte.

„Considerăm că Google nu ar trebui să participe la comerțul de război”, potrivit textului petiției disponibile pe internet.

„Prin urmare, cerem ca proiectul Maven să fie anulat și Google să redacteze, să facă publică și să implementeze o politică clară care să spună că Google sau subcontractanții săi nu vor construi niciodată tehnologie de război”, afirmă semnatarii.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.