ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de persoane au manifestat, luni, în orașul bulgar Plovdiv, pentru a cere eliberarea unui medic acuzat că ar fi ucis un hoț de etnie romă. Oamenii i-au luat apărarea, susținând că el ar fi acționat în legitimă apărare.

Protestele exprimă frustrarea multor oameni față de eșecul autorităților de a combate spargerile de locuințe cu violență, foarte frecvente mai ales în mediul rural, scrie Agerpres.

Parchetul din Plovdiv a comunicat, sâmbătă, arestarea lui Ivan Dimitrov, medic anestezist, pentru 72 de ore și punerea lui sub urmărire pentru uciderea unui bărbat de 38 de ani, de etnie romă, în timpul unui incident. Dacă va fi găsit vinovat, Dimitrov ar putea primi o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

Televiziunea și radioul naționale au relatat, citând surse din cadrul poliției, că Dimitrov l-a împușcat pe presupusul spărgător cu un pistol scăpat de complicele acestuia și că medicul a fost înjunghiat în picior în timpul incidentului. Complicele a reușit să scape.

„Insist pentru eliberarea imediată a lui Ivan Dimitrov și retragerea imediată a tuturor acuzațiilor”, a declarat Anghel Djambazki, membru al Parlamentului European și vicepreședinte al partidului VMRO.

Soția medicului a declarat în presa locală că îi este recunoscătoare acestuia pentru faptul că și-a apărat familia, și a precizat că cele două fiice ale cuplului se aflau acasă în momentul incidentului.