ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victimele abuzului domestic, copiii și persoanele în vârstă se numără printre cei care se află în pericol de a-și pierde dreptul de a rămâne în Regatul Unit, după Brexit, deși îndeplinesc criteriile necesare de ședere. Avertismentul este lansat de Observatorul pentru Migrație al Universității Oxford, într-un raport. Conform acestuia,  mii de cetățeni din UE riscă să-și piardă statutul legal în Marea Britanie după Brexit, transmite Agerpres.

Directorul Observatorului pentru Migrație, Madeleine Sumption, afirmă că 
ministerul de Interne britanic „dorește în mod clar să creeze un sistem simplu și ușor de utilizat, iar majoritatea cetățenilor UE ar trebui să poată folosi un proces de aplicare simplificat, cu puține dificultăți”.

Dar, a atras ea atenția, „pentru anumite persoane, procesul va fi mai dificil” pentru că mulți sunt „cei mai vulnerabili indivizi ai societății - fie pentru că sunt izolați din punct de vedere social, au fost victime ale exploatării sau se confruntă cu probleme personale, cum ar fi sănătatea mintală sau sărăcia”.

La sfârșitul acestui an, Ministerul de Interne britanic va lansa o aplicație online prin care cetățenii UE se vor putea înregistra în cazul în care doresc să rămână în Marea Britanie după Brexit.