ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germanii sunt scandalizați de violențele atribuite migranților la Koln de Anul Nou, iar mii de persoane au răspuns apelului unei mișcări islamofobe și s-au adunat luni seară la Leipzig pentru a protesta față de sosirea masivă a refugiaților, anunță AFP.

Aceștia au avut pancarte în care au criticat politica de deschidere dusă de Angela Merkel față de refugiați și au dat drumul furiei lor xenofobe. „Islam = teroare”, se putea citi, sau „Refugiații nu sunt bineveniți”, iar ca desen pe fundal umbrele a trei bărbați înarmați cu cuțite care urmăresc o femeie.

Aceasta manifestație a avut loc după ce în ultimele zile s-a tot discutat de valul de agresiuni comise la câteva sute de kilometri distanță, la Koln (vest), în seara de 31 decembrie, puse de seama migranților, în special arabi. Aceste violențe au avut ca victime femei, multe agresate sexual de tineri beți, situație ce a scandalizat Germania.

Manifestanții din Leipzig au răspuns la apelul lansat de Legida, numele local al mișcării islamofobe Pegida care defilează, de peste un an, în fiecare luni seară la Dresda, la circa o sută de kilometri spre est. „Legida, împreună pentru Germania, țara, pacea și păstrarea culturii germane”, se putea citi pe un panou uriaș.

În mod excepțional, militanții Pegida s-au alăturat luni celor din Legida pentru a marca împlinirea unui an de la apariția acestei mișcări.

Aceste slogane au vizat-o în special pe cancelarul Angela Merkel, a cărei politică de primire generoasă a refugiaților este în momentul de față atât de contestată încât a fost nevoită să îi schimbe cursul.

„Expulzați!”, „Rezistați!”, „Merkel trebuie să plece!”, au scandat unii dintre manifestanții de la Leipzig.

Anul trecut, Germania și-a deschis porțile pentru 1,1 milioane de solicitanți de azil, un record istoric.