ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de oameni au mărșăluit, sâmbătă, la  Londra în semn de protest față de premierul David Cameron, după ce acesta a recunoscut că a avut legături cu firmele menționate în Panama Papers. Protestatarii au mers și în fața Downing Street 10, de unde au cerut demisia acestuia. 

Protestele din fața reședinței premierului Cameron nu a adunat însă un număr la fel de mare de oameni așa cum a fost în cazul mobilizării masive din Islanda, de la Reykjavik, unde zeci de mii de islandezi au cerut demisa șefului guvernului în urma scandalului Panama Papers, notează presa britanică.
 
Poliția a însoțit protestatarii pe durata întregului protest, conform Daily Mail.

Premierul britanic a recunoscut ca el și soția lui au deținut acțiuni într-o companie offshore controversată, deținută de tatăl său.

Mea culpa tardiv

Într-un interviu pentru o televiziune britanică, șeful guvernului de la Londra a admis că a vândut aceste acțiuni în 2010, pentru suma de 30.000 de lire. 

Înainte de a fi făcute publice datele din Panama Papers, premierul britanic susținea că el și familia sa nu dețin conturi offshore și că nu vor deține nici în viitor. Scandalul legat de offshore l-a lovit pe Cameron într-o perioadă când se luptă pe mai mult fronturi pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

”Eu și cu soția mea avem un cont comun. Dețineam 5.000 de unități în fondul de investiții Baltimore Investment, pe care le-am vândut în 2010, cu câteva luni înainte să ajung prim-ministru. Fondul valora undeva la 42.000 de dolari”, a spus Cameron. El a subliniat că a plătit impozit pe profit pentru acești bani în Marea Britanie și că oricum fondul de investiții al tatalui sau, desi cu sediul in afara tarii, nu avea ca scop sa evite plata taxelor.