Mii de persoane au protestat pașnic marți seară la Sydney într-o ultimă încercare de a opri proiectul de lege care dezincriminează avortul în statul australian Noul Wales de Sud (NSW), informează Agenția de Știri Basilica. Potrivit sursei citate, arhiepiscopul grec Macarie al Australiei a fost prezent la proteste alături de credincioșii ortodocși împreună cu numeroși clerici. 

Arhiepiscopul Macarie s-a adresat mulțimii pașnice alături de o serie de politicieni de stat și federali în fața Parlamentului NSW. Ierarhul a subliniat că „nicio lege nu ar trebui să înlăture dreptul copilului la viață, cu atât mai puțin să îl înlăture într-un mod atât de barbar” și că potrivit învățăturii creștine viața începe din momentul conceperii.

Arhiepiscopul grec a semnalat că potrivit noii legi propuse, avortul poate fi comis din orice motiv, pentru orice prunc de până la 5 luni și jumătate de sarcină, chiar și în cazul în care părinții au o fată și și-au dorit un băiat.

La un moment dat, aclamațiile adresate parlamentului NSW au încetat și toți cei prezenți au început să intoneze cântarea „Kyrie eleison” (corespondentul în greacă pentru „Doamne miluiește”).

Parlamentul statului australian Noul Wales de Sud a primit o petiție semnată de peste 77.000 de persoane. Semnatarii solicită parlamentarilor să voteze împotriva proiectului de lege care dezincriminează avortul.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews