ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de persoane au protestat pașnic marți seară la Sydney într-o ultimă încercare de a opri proiectul de lege care dezincriminează avortul în statul australian Noul Wales de Sud (NSW), informează Agenția de Știri Basilica. Potrivit sursei citate, arhiepiscopul grec Macarie al Australiei a fost prezent la proteste alături de credincioșii ortodocși împreună cu numeroși clerici. 

Arhiepiscopul Macarie s-a adresat mulțimii pașnice alături de o serie de politicieni de stat și federali în fața Parlamentului NSW. Ierarhul a subliniat că „nicio lege nu ar trebui să înlăture dreptul copilului la viață, cu atât mai puțin să îl înlăture într-un mod atât de barbar” și că potrivit învățăturii creștine viața începe din momentul conceperii.

Arhiepiscopul grec a semnalat că potrivit noii legi propuse, avortul poate fi comis din orice motiv, pentru orice prunc de până la 5 luni și jumătate de sarcină, chiar și în cazul în care părinții au o fată și și-au dorit un băiat.

La un moment dat, aclamațiile adresate parlamentului NSW au încetat și toți cei prezenți au început să intoneze cântarea „Kyrie eleison” (corespondentul în greacă pentru „Doamne miluiește”).

Parlamentul statului australian Noul Wales de Sud a primit o petiție semnată de peste 77.000 de persoane. Semnatarii solicită parlamentarilor să voteze împotriva proiectului de lege care dezincriminează avortul.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews