ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viceprepreședintele Mike Pence a revenit recent la Liberty University din Virginia, cea mai mare universitate baptistă din SUA, acolo unde, în 2016, a ținut un discurs în campania victorioasă pentru Casa Albă, scrie cotidianul.ro.

Acum, vicepreședintele Pence i-a avertizat pe absolvenți că vor trebui să facă față provocărilor culturii populare, Hollywoodului, presei și dreptei seculare. „De-a lungul istoriei americane a fost foarte ușor să spunem că suntem creștini. Oamenii nu erau ocoliți sau riduculizați pentru că apărau învățăturile Bibliei. Însă astăzi lucrurile sunt diferite”, a spus Pence în discursul rostit pe 11 mai.
 
Pence a făcut referiri la Scripturile evreiești și i-a atenționat pe absolvenți că vor trai într-o lume în care „li se va cere să se închine la idolii culturii populare” și că trebuie să-și păstreze credința. ”Unele dintre cele mai puternice voci ale toleranței din lumea de azi manifestă puțină toleranță pentru credința creștină tradiționala”, a mai spus vicepreședintele SUA.

Câteva zile mai târziu, pe 25 mai, același Mike Pence a ținut discursul de absolvire la Academia Militară West Point, în statul New York. Discursul în fața militarilor a păstrat ceva din tonul profetic al celui rostit la universitatea creștină.
 
„Este aproape o certitudine că veți lupta pentru America pe câmpurile de bătaie, la un moment dat în viața voastră. Veți conduce soldații în luptă. Se va întâmpla. Unii dintre voi veți lupta împotriva teroriștilor islamiști în Afganistan și Irak. Unii veți lupta în Peninsula Coreea și în Indo-Pacific, unde Coreea de Nord amenință în continuare pacea și unde o Chină tot mai militarizată ne contestă prezența în regiune. Unii dintre voi veți lupta în Europa, unde o Rusie agresivă caută să retraseze granițele prin forță. Iar unora dintre voi li se va cere să lupte chiar în emisfera vestică. Iar când acea zi va veni, știu că veți porni în sunetul armelor și că veți face datoria, știu că veți lupta și veți câștiga. Poporul american asta așteaptă de la voi”, a spus vicepreședintele SUA.