Viceprepreședintele Mike Pence a revenit recent la Liberty University din Virginia, cea mai mare universitate baptistă din SUA, acolo unde, în 2016, a ținut un discurs în campania victorioasă pentru Casa Albă, scrie cotidianul.ro.

Acum, vicepreședintele Pence i-a avertizat pe absolvenți că vor trebui să facă față provocărilor culturii populare, Hollywoodului, presei și dreptei seculare. „De-a lungul istoriei americane a fost foarte ușor să spunem că suntem creștini. Oamenii nu erau ocoliți sau riduculizați pentru că apărau învățăturile Bibliei. Însă astăzi lucrurile sunt diferite”, a spus Pence în discursul rostit pe 11 mai.
 
Pence a făcut referiri la Scripturile evreiești și i-a atenționat pe absolvenți că vor trai într-o lume în care „li se va cere să se închine la idolii culturii populare” și că trebuie să-și păstreze credința. ”Unele dintre cele mai puternice voci ale toleranței din lumea de azi manifestă puțină toleranță pentru credința creștină tradiționala”, a mai spus vicepreședintele SUA.

Câteva zile mai târziu, pe 25 mai, același Mike Pence a ținut discursul de absolvire la Academia Militară West Point, în statul New York. Discursul în fața militarilor a păstrat ceva din tonul profetic al celui rostit la universitatea creștină.
 
„Este aproape o certitudine că veți lupta pentru America pe câmpurile de bătaie, la un moment dat în viața voastră. Veți conduce soldații în luptă. Se va întâmpla. Unii dintre voi veți lupta împotriva teroriștilor islamiști în Afganistan și Irak. Unii veți lupta în Peninsula Coreea și în Indo-Pacific, unde Coreea de Nord amenință în continuare pacea și unde o Chină tot mai militarizată ne contestă prezența în regiune. Unii dintre voi veți lupta în Europa, unde o Rusie agresivă caută să retraseze granițele prin forță. Iar unora dintre voi li se va cere să lupte chiar în emisfera vestică. Iar când acea zi va veni, știu că veți porni în sunetul armelor și că veți face datoria, știu că veți lupta și veți câștiga. Poporul american asta așteaptă de la voi”, a spus vicepreședintele SUA.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews