ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul american l-a confirmat pe Mike Pompeo în funcția de director al Agenției Centrale de Informații (CIA) pe perioada noii Administrații a lui Donald Trump, informează The Independent.

 Acesta a primit 66 de voturi pentru și 32 împotriva.

Numirea sa a fost confirmată în pofida opoziției unor democrați, care au subliniat mai multe puncte de vedere ale republicanului în privința unor subiecte cheie, cum ar fi sistemul de supraveghere, tortura și influența Rusiei în cadrul campaniei prezidențiale din 2016.

În timpul audierii Senatului, Pompeo a refuzat să accepte descoperirile în privința schimbărilor climatice și a afirmat că nu va permite credințelor sale personale față de căsătoriile între persoane de același sex să intervină în noul său rol.

El s-a declarat un apărător al familiei tradiționale, pe care o consideră inima unei națiuni, declarând în mai multe rânduri că este împotriva căsătoriilor între persoane de același sex.

„Nu sunt de acord cu căsătoriile între persoane de același sex”, spunea Pompeo.

 Pompeo, în vârstă de 52 de ani, a fost membru al comisiilor de informații, energie și comerț ale Camerei Reprezentanților, cât și în comisia care s-a ocupat cu anchetarea atacului terorist din 2012 ce a vizat misiunea diplomatică americană de la Benghazi, Libia.

La fel ca Donald Trump, congresmanul a criticat Acordul nuclear cu Iranul, iar într-un mesaj postat joi pe Twitter, Pompeo afirma că "abia aștept anularea acestui acord dezastruos cu cel mai mare sponsor statal al terorismului din lume".

Pompeo este recunoscut pentru că în cursa pentru alegerile primare din Partidul Republican l-a susținut pe Marco Rubio în detrimentul lui Trump, primul semn destul de timid de sprijin pentru candidatul republicanilor venind în luna mai, atunci când un purtător de cuvânt a declarat că congresmanul „va susține nominalizarea Partidului Republican pentru că Hillary Clinton nu poate să fie președintele SUA".

Ulterior, în urma câștigării alegerilor interne de către magnat, Pomepo a precizat că este de partea sa, pentru că țara are nevoie „de un lider care pune America pe primul loc fără niciun fel de teamă". Politicianul este o figură destul de controversată, acesta fiind criticat în repetate rânduri pentru argumentele sale privind interzicerea avortului, pentru poziția față de acordul nuclear pe care Obama l-a semnat cu Iranul, dar și pentru unele afirmații făcute de-a lungul timpului, catalogate de mulți drept discriminatorii.

Pompeo este reprezentantul republicanilor pentru Kansas în congresul districtului al patrulea încă din 2011. Congresmanul în vârstă de 52 de ani a fost ales în Camera Reprezentanților în 2010. Absolvent al Academiei Militare West Point și al Facultății de Drept de la Harvard, acesta a făcut parte din Comitetul permanent pentru Intelligence din Cameră și este recunoscut drept un bun colaborator al vicepreședintelui Mike Pence.