ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a anunțat că Secretarul de stat american Mike Pompeo se întoarce din Peninsula Coreeană cu trei prizonieri politici eliberați. Trump a mai spus că data întâlnirii sale cu Kim Jong-un a fost stabilită, scrie RT.


„Sunt încântat să vă informez că secretarul de stat Mike Pompeo se află în avion, în drumul său înapoi din Coreea de Nord, cu cei 3 domni minunați pe care toată lumea speră să-i se întâlnească. Se pare că starea lor de sănătate este bună. De asemenea, va avea loc o întâlnire cu Kim Jong Un. Data și locul au fost stabilite”, a scris Trump pe Twitter. Întâlnirea dintre președintele american și liderul de la Phenian ar urma să aibă loc la sfârșitul lunii mai sau la începutul lunii iunie.

Așadar, notează presa americană, obiectivele vizitei lui Pompeo în Coreea de Nord au fost atinse: pregătirea întrevederii dintre președintele american Donald Trump și Kim Jong-un și readucerea în Statele Unite ale Americii, a celor trei cetățeni americani, ținuți ostatici de Phenian sub acuzația de spionaj. 

Pompeo a confirmat că problema prizonierilor americani din Coreea de Nord va fi subiect de discuție, dar a spus că nu a primit nici un angajament din partea lui Kim Jong-un,  în privința eliberării lor.

Dintre cei trei prizonieri cu cetățenie americană, Tony Kim și Kim Hak Song erau deținuți din 2017. Al treilea, Dong Chul Kim, a fost condamnat la 10 ani de muncă silnică în 2015 sub acuzația de spionaj în favoarea guvernului SUA.