ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Unii dintre cei mai bogați oameni din SUA, printre care George Soros , co-fondatorul Facebook, Chris Hughes, și moșternitorii imperiilor Hyatt și Disney, au făcut luni un apel pentru introducerea unei taxe pe averile lor, transmite AFP potrivit Agerpres.
 
Într-o scrisoare publicată online luni, și adresată candidaților la alegerile prezidențiale, acest grup de miliardari americani au anunțat că sprijină ideea unei taxe federale pe avere care să ajute la reducerea inegalității veniturilor și să genereze veniturile necesare pentru combaterea încălzirii globale și îmbunătățirea sistemului public de sănătate.
 
„Scriem tuturor candidaților la președinție, fie că sunt republicani sau democrați, să susțină o taxă moderată pe averile a 1/10 din cei mai bogați 1% dintre americani, adică asupra noastră", se arată în scrisoarea semnată de 19 persoane și publicată luni online.

În prezent, averea combinată a celor mai bogați 0,1% dintre americani este echivalentă cu cea a 90% din populația SUA.