Unii dintre cei mai bogați oameni din SUA, printre care George Soros , co-fondatorul Facebook, Chris Hughes, și moșternitorii imperiilor Hyatt și Disney, au făcut luni un apel pentru introducerea unei taxe pe averile lor, transmite AFP potrivit Agerpres.
 
Într-o scrisoare publicată online luni, și adresată candidaților la alegerile prezidențiale, acest grup de miliardari americani au anunțat că sprijină ideea unei taxe federale pe avere care să ajute la reducerea inegalității veniturilor și să genereze veniturile necesare pentru combaterea încălzirii globale și îmbunătățirea sistemului public de sănătate.
 
„Scriem tuturor candidaților la președinție, fie că sunt republicani sau democrați, să susțină o taxă moderată pe averile a 1/10 din cei mai bogați 1% dintre americani, adică asupra noastră", se arată în scrisoarea semnată de 19 persoane și publicată luni online.

În prezent, averea combinată a celor mai bogați 0,1% dintre americani este echivalentă cu cea a 90% din populația SUA.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews